Комітет підтримує проекти законів про внесення змін до статті 39 Закону "Про телекомунікації" щодо основи національної безпеки у сфері телекомунікацій і щодо встановлення на телекомунікаційних мережах технічних засобів для перехоплення комунікацій і оплати цього уповноваженими органами

Опубліковано 12 квітня 2011, о 18:04

Законопроектом (реєстр. №7023) пропонується зобов'язати операторів телекомунікацій в порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України, за власні кошти закуповувати технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів.

Законопроектом (реєстр. 7023-1, альтернативний) пропонується зобов'язати операторів та провайдерів телекомунікацій за постановою суду у визначеному законом порядку встановлювати на телекомунікаційних мережах і обладнанні технічні засоби уповноважених органів для здійснення оперативно-розшукових заходів, а також запровадити компенсацію витрат операторам та провайдерам телекомунікацій за такі послуги. Крім цього, передбачається доручити Кабінету Міністрів "затвердити порядок щорічного оприлюднення до 1 лютого на своєму офіційному веб-сайті узагальненого звіту щодо кількості отриманих дозволів на прослуховування, мети, з якою вони були отримані, і результати їхнього використання".

Члени Комітету під час обговорення загалом підтримали обидва законопроекти. Водночас, народні депутати висловили низку зауважень, які необхідно врахувати під час доопрацювання.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку